OTTHON BUDAPESTEN

Budapest vonatkozású hiteles információk elérése és megosztása QR kód segítségével

A projekt rövid összefoglalása

Az Otthon Budapesten szolgálatás alapja egy jól felépített, hiteles és ellenőrzött információkat tartalmazó honlap, melyhez QR kódokkal lehet kapcsolódni. Ki ne állt volna már egy épület előtt, úgy hogy semmit nem tudott róla és éppen szüksége lett volna hasznos információkra. Az épületen elhelyezett QR kód segítségével lehetséges ezekhez az információkhoz hozzájutni.

Miért van szükség a termék, szolgáltatás bevezetésére vagy fejlesztésére? Milyen problémán és hogyan segít a megoldás?

A Budapesten lakók jelentős része becsukja a tankönyvet 14-18 éves korában és később sem szereznek szívesen új ismereteket, legyen szó egészségről, környezetvédelemről, épített örökségről. Az Otthon Budapesten szolgáltatás ezen segít változtatni. Korszerű technológiával, a digitális pedagógia interaktív alkalmazásával. Költséghatékonyan és egyszerűen.

Az szolgáltatás elsődleges előnye, hogy a felhasználók számára hiteles, megbízható tudást ad és az ellenőrzött információk könnyen, egy tappolással elérhetők. A szolgáltatás másodlagos előnye, hogy a megfelelő tudással rendelkező felhasználók tudatosabb döntést tudnak hozni a Budapestet érintő kérdésekkel kapcsolatban.

Az Otthon Budapesten szolgáltatás egy QR kód és egy okostelefon segítségével ad ismeretek és ezen ismeretek birtokában az itt lakók és az erre járók jobban értékelik a város adottságait, természetvédelmi értékeit, épített örökségét.

Érintett felhasználók köre

A projekt nevéből következik, hogy elsősorban a Budapesten lakó és Budapestre látogató emberek számára lesz érdekes. Az egyszerű kialakításnak és a könnyű hozzáférésnek köszönhetően a kevésbé iskolázott emberek számára is alacsony lesz a belépési küszöb. A szolgáltatás így a digitális felzárkóztatást is segíti.

A projekt megvalósításában a digitális innováció és a mobiltechnológia elsődleges szerepet játszik, ugyanis az Otthon Budapesten szolgáltatás alapja egy jól felépített, hiteles és ellenőrzött információkat tartalmazó honlap, melyhez QR kódokkal lehet kapcsolódni. A mobiltechnológia az alapja a projektnek, hiszen a szolgáltatás eléréséhez egy QR kód olvasására képes mobiltelefonra és internetkapcsolatra van szükség.

Tündér-szikla panoráma